מרצה בכירה בחוג לארכיאולוגיה ובחוג ללימודי האסלאם והמזרח התיכון. מתמחה בארכאולוגיה של התקופות האסלאמיות וימי הביניים.
תחומי מחקר
עיור בתקופה המוסלמית הקדומה ואיסלום הנוף הארץ-ישראלי; אדריכלות במהלך התקופה הממלוכית עם דגש בתחנות הדרכים של אותה התקופה ואדריכלות ממלוכית בירושלים; אדריכלות המסגד; קראמיקה של התקופה המוסלמית.
הוראה
ארכיאולוגיה ואדריכלות האסלאם וימי הביניים.
פרוייקטים פעילים
חפירות מחודשות בטבריה (The New Tiberias Excavation Project)
מאז 2009 מנהלת את החפירות במרכז העיר העתיק, בו נמצא המסגד הגדול שהוקם בתחילת התקופה המוסלמית, על גבי מבנה מונומנטאלי מהתקופה הרומית, ולצד כנסייה רחבת ממדים מהמאה ה-5, אשר רק חלקים ממנה נחשפו עד כה. כמו כן, החפירות עוסקות במבנה העירוני והמעבר ל"עיר אסלאמית", תוך בדיקת הרחוב צפון-דרום (הקארדו) והתמורות שחלו בו מהתקופה הרומית ועד לתקופת ימי הביניים, עת אזור זה היה מחוץ לעיר המבוצרת ולצד הרחוב השתרע בית קברות נוצרי.
ריאיון עם ציטרין-סלברמן על החפירה
חפירות ח'רבת אל-מניה שליד הכנרת
הפרוייקט עוסק בארמון מהתקופה האומיית, תחילת המאה ה-8, אשר המשיך להתקיים עד המאה ה-11 כמרכז לאחוזה חקלאית, ובמאה ה-12 הותאם למפעל להפקת סוכר על ידי הפרנקים. פעילות זאת המשיכה לתוך התקופה הממלוכית, וחר' אל-מניה נחשב לאחד האתרים החשובים ללימוד התפתחות תעשיית הסוכר באזורנו. כעת ציטרין-סלברמן עוסקת בעיבוד לקראת פרסום של ממצאי חפירות המכון לארכיאולוגיה בשנים 2005 ו-2006, בניהול ציטרין-סלברמן יחד עם פרופ' מרים רוזן-אילון והאדריכל גיורא סולר.
ארכיאולוגיה של הדרכים
מאז המחקר על תחנות הדרכים במהלך התקופה הממלוכית במסגרת לימודי תואר שלישי, ופרסום ספר בנושא (2010), ציטרין-סלברמן ממשיכה לעסוק בתחום הדרכים, מן התקופה המולסמית הקדומה ועד לראשית התקופה העות'מאנית. בימים אלה כותבת על מערך התחנות בתקופה האומיית, כחלק ממחקר משותף עם חוקרים אירופאים, תחת חסותה של SOAS בלונדון.
תלמידי מחקר
תלמידי דוקטורט בעבר ובהווה
- ג'יוליה רוקבלה
- דוד ענתבי
- בריג'יט אונונה
- חגית נול (אוניברסיטת המבורג, גרמניה)