נושא עבודת הדוקטורט: ייצור וצריכת לחם בארץ-ישראל הרומית
מנחים: פרופ' עוזי ליבנר, פרופ' זאב וייס
תקציר: עבודת הדוקטורט שלי עוסקת בעיבוד, צריכה ואחסון של מזון בבית המגורים הארץ ישראלי בתקופה הרומית. העבודה מבוססת על נתונים העולים מהממצא הארכיאולוגי מחד, ועל ניתוח מקורות מספרות חז"ל הארץ-ישראלית מאידך. השוואה בין הממצאים לטקסטים מאפשרת הבנה טובה יותר של כל אחד מהשניים ומעמיקה את הבנתנו על אורחות החיים, המבנה החברתי והקשרים התרבותיים של האוכלוסייה היהודית בארץ-ישראל במאות הראשונות לספירה.
יחסי הגומלין בין הממצא הארכיאולוגי לבין ספרות חז"ל הארץ-ישראלית העסיקו כבר את עבודת המאסטר שלי, שנכתבה בהנחיית פרופ' עוזי ליבנר. העבודה התמקדה במספר מרכיבים שמצויים בד"כ בבית המגורים הארץ-ישראלי (או בחצר): הדות (בור אחסון), הבור, הכותל, מבנה הפתח (האסקופה, המשקוף והמזוזות), הדלת ומנגנוני הנעילה השונים שלה.
מחקר הדוקטורט נערך במסגרת קבוצת המחקר של מרכז מנדל סכוליון: "שולחנות ערוכים: אכילה, גבולות ומעברים בין-תרבותיים".
פרויקטים:
בין השנים 2015-2018 הייתי חברה במשלחת החפירות לח'רבת אל-עיכה בראשותו של פרופ' עוזי ליבנר כחלק מפרויקט הגליל ההלניסטי, תחילה כעוזרת מנהלת שטח ובהמשך כמנהלת שטח. כעת אני עובדת על פרסום כלי המתכת שהתגלו בחפירה.