המדור לארכיאולוגיה בתקופות הקלאסיות – ההלניסטית, הרומית והביזנטית
מרכז העניין שלנו הוא בעולם הקלאסי ובתקופות המאוחרות, ואנו עוסקים בתקופה מן המאה ה-4 לפנה"ס ועד כיבוש הארץ על ידי המוסלמים בראשית המאה ה-7 לספירה. הלימודים כוללים קורסים בארכיאולוגיה יוונית, רומית, ביזנטית ואסלאמית, עם דגש ממיוחד על תגליות בארץ-ישראל ובארצות השכנות. תשומת-לב מיוחדת ניתנת לארכיאולוגיה ואמנות יהודית ולארכאולוגיה של הנצרות הקדומה. מלבד קורסי המבוא הכלליים, תכנית הלימודים כוללת קורסים מתקדמים וסמינרים שמביאים את הסטודנטים להיכרות עמוקה עם אמנות ואדריכלות, קרמיקה וכלים ביתיים, נומיסמטיקה ואפיגרפיה.
בנוסף בכל שנה ישנם קורסי בחירה (שנתיים או סמסטריאליים) העוסקים במגוון נושאים כמו פיסול, פסיפסים, חיי היום-יום, הצבא הרומי. המדור גם חוקר את המורשת התרבותית של קבוצות דתיות ואתניות אחרות שהתקיימו במרחב ארץ-ישראל כמו הנבטים, השומרונים וקבוצות פגאניות.
לימודי המחקר בתארים מתקדמים מתבססים על תכניות לימודים הנבנות בייחוד בעבור הסטודנטים. אנו מעודדים את תלמידי המחקר להשתתף בקורסים בתחומים חיצוניים מגוונים מחוץ לחוג כדי להעשיר את הידע של ולהוסיף להם כלים אינטלקטואליים נוספים.
סגל המדור אחראי לניהול מספר פרויקטים מחקריים ברחבי הארץ, בהם שותפים גם תלמידי מחקר (מ.א. ודוקטור) באופן פעיל.
חפירות ארכיאולוגיות מרכזיות שנוהלו על-ידי סגל המדור: בירושלים, מצדה, יריחו, הרודיון, בית שאן/סקיתופוליס, טבריה ורמת הנדיב.